top of page

אודות

ארתור מאריי ישראל נוסד בשנת 1996 ע"י מירי ראודניץ.

כיום הוא בית הספר המוביל לריקודים סלוניים בארץ ואף נבחר ע"י רשת ארתור מאריי הבינלאומית כסניף הדגל לאירופה ולמזרח התיכון. לומדים בו מאות תלמידים עם מורים לריקוד שהוכשרו כולם בשיטה הייחודית של ארגון ארתור מאריי.

ארתור מאריי בישראל, בית ספר לריקודים סלוניים, ריקודים קלאסיים וריקודים לטיניים, הוא אחד מ- 300 הסניפים של ארתור מאריי בעולם.

 

רשת ארתור מאריי היא מועדון חברים גדול המאפשר לחבריו לרקוד בכל מקום בעולם, עצם היותו רשת מקנה לבית הספר אמינות ומוניטין של בית ספר לריקודים סלוניים מעולה.

 

בבית הספר לומדים ונהנים מבוגרים, צעירים, בודדים וזוגות לפני חתונה. זהו בית ספר אשר בו לא נדרש שום ידע ראשוני בריקוד, והוא מאפשר לכם ללמוד את סוגי הריקודים השונים אשר תרצו בקצב שלכם.

מדריכי הריקוד של בית הספר מאופיינים ביחסי אנוש טובים, שירות מעולה, יכולת הדרכה גבוהה, בעלי חוש קצב ואהבת ריקוד, והם גם דוברי אנגלית, צרפתית ורוסית. מדריכי ארתור מאריי עוברים הכשרה מקצועית מלאה, נבחנים ונימצאים תחת פיקוח של שופטים בינלאומיים, אשר מגיעים ללמד, לבחון ולשפר את רמת הריקוד וההדרכה אחת לתקופה וכמו כן מתחרים אנשי הצוות בתחרויות ונשפים.

ארגון ארתור מאריי קם לפני יותר ממאה שנה ולמעלה משלושים מיליון אנשים למדו לרקוד בו מסביב לעולם במהירות ובקלות ובכך העשירו את חיי החברה שלהם ויכולת הריקוד בשיטת ארתור מארי. 

 

בביה"ס לריקודים סלונים ארתור מאריי שעות הלימוד הינן גמישות ונתונות לבחירתכם. ניתן להגיע ללא בן/בת זוג וללמוד את הריקודים עם המדריך או המדריכה כבן/בת הזוג. השיעור הראשון הוא לניסיון והוא ניתן לכם, הרוצים ללמוד, במחיר מיוחד של 100 ש"ח.

קצת היסטוריה על ארגון ארתור מאריי העולמי

בשנת 1912 החל מאריי טייכמן בהוראת ריקוד בערבים, זאת

לאחר יום עבודה מלא במשרד אדריכלות. ב- 1914 שינה את שמו לארתור מאריי. ארתור גם זכה להכרה בקרב המעמד הגבוה כמורה מוביל לריקוד. מארי השתמש בטכניקות מעולם הפרסום. הוא מכר שיעורים באמצעות הדואר וחיבר ספר עצות ללימודי ריקוד שהתפרסם מאוחר יותר כרב המכר "ארתור מאריי -צעד אחר צעד". ב - 1923 הוא כתב את המאמר: "איך הפכתי מפורסם בן לילה", שהפך לאבן דרך בעולם הפרסום.

שיטת הזיכיון בפיתוח והרחבת בתי הספר לריקוד שלו נוסדה בעקבות בקשת מנהלי חברת המלונות סאטאלר להעביר סדנאות לכל דיירי הרשת (אחד הראשונים בעולם שהנהיגו והשתמשו בשיטת הזכיינות לבניית רשת). ב- 1946 כבר היו בנמצא 72 סניפים אך זו היתה רק ההתחלה.

 

במהלך שנות ה- 50 החלו ארתור וקתרין מאריי בהפקת סדרת טלוויזיה - "מסיבת הריקודים של ארתור מאריי" - סדרה שזכתה לפופולאריות רבה במשך 12 עונות בערוץ הלאומי של ארצות הברית.

 

בתחילת שנות ה- 60 עבר עולם הריקודים הסלונים מהפך, זאת תחת הנהגתו של פיליפ ס. מאסטרס וג'ורג' ב. טאיס. טאיס חולל מהפך במושג אשר טבע: "ריקוד מגע" - ריקוד בו בני הזוג נמצאים במגע רצוף, בזכות כך הצליחה למעשה חברת ארתור מאריי לשרוד את סערת הדיסקו של שנות השבעים.

כמעט לפני 50 שנה החליט ג'ורג' ב. טאיס ז"ל על הצעד ששינה את עתידו מהקצה אל הקצה, כאשר נרשם לסדנת 'צעד הקסם' של ארגון ארתור מאריי. סדנה זו הובילה אותו כעבור זמן לא רב לשמש כמדריך בארגון הקסם של מאריי, "אהבתי את הריגוש, ההיכרות עם האנשים החדשים, הפיכתם ליותר בטוחים בעצמם בפוגשם אנשים אחרים. אהבתי לראותם מוסיפים השראה, הנאה ובריאות לחייהם." אמר טאיס. טאיס הפך במהרה לאחד מ- 300 הזכיינים של ארגון ארתור מאריי. הצלחתו בניהול ובשיווק, והיכולת שלו לערב ריקוד, הנאה והצלחה עסקית, עודדה אותו להקים 24 סניפים נוספים של ארתור מאריי – ובכך הפך לאחד מהזכיינים הגדולים של חברת 'ארתור מאריי'.

פיליפ מאסטרס הגיע לחברת ארתור מאריי בתקופת הפריחה הכלכלית של שנות ה- 50 בארה"ב, בעוזבו לימודי ימאות באוניברסיטת טמפל. כיום מאסטרס הינו האיש המוכר ביותר בארגון ארתור מאריי, כשלזכותו זכייה בתחרויות ריקוד רבות, מכובדות ויוקרתית בארה"ב. בשנת 1964 הפכו טאיס, מאסטרס ושותפיהם לבעלי השליטה בחברת ארתור מאריי. בהדרכתם המשותפת ובהשראתם הפכו טאיס ומאסטרס את 'ארתור מאריי' לארגון הוראת המחול הגדול ביותר בעולם.

 

למרות עמדות הניהול הבכירות אותן רכשו, המשיכו השותפים להדריך בסדנאות ולייעץ למדריכים ולבעלי זיכיון וזאת ברוח המייסדים - ארתור וקתרין מאריי. קרבתם ושותפותם רבת השנים למשפחת מאריי נטעה בהם את הרצון להמשיך ולהחזיק את היסודות המעולים של שיטת מאריי, אשר הפכו אותה לכל כך פופולארית במהלך השנים, אך מצד שני לא פסקו מלחדש, לשנות, לעדכן את תכניות הלימוד, ולנסות רעיונות חדשים לניהול סניפים ולרישום תלמידים.

החזון ויכולת השיווק של חברת ארתור מאריי עזרו לה רבות בעמידתה אל מול פריחת בתי הספר לריקוד של השנים האחרונות, וכיום שווי נכסי החברה עומד מעל 50 מיליון דולר. פעמים רבות מדי" אומר מאסטרס, "חברות ומנהליהן שכחו מה הפך אותם למצליחים, אנו ממשיכים את דרכו והתלהבותו של ארתור מאריי". מאריי משך אליו צעירים מוכשרים ומסורים אשר החלו את דרכם כמורי ריקוד, התקדמו והפכו למנהלי סניפים. מנהלים אזוריים ובעלי סניפים. בכך שומרת חברת ארתור מאריי על מגע רצוף עם השטח, על אפנותיו המשתנות, ומקפידה על מקצועיות והבנה בכל דרגות הניהול שלה.

 

מסיבה זו, ארתור מאריי היתה הראשונה לזהות את הפופולאריות הגואה של הריקוד הלטיני, בהציגה רבים מריקודים אלו לקהל האמריקאי . מדריכי השיטה עברו אימונים מפרכים בקובה בלומדם בצורה ישירה ובלתי אמצעית את הסגנון הלוהט והכובש של הריקוד הלטיני - סגנון ריקודים שהפך עד מהרה לאופנתי ביותר. לחברה סניפים בארה"ב, קנדה, פורטו-ריקו, דרום אפריקה, אוסטרליה, יפן, אנגליה ישראל, מצרים, לבנון, ירדן, גרמניה ואיטליה, ובעלי החברה מבלים את רוב זמנם בטיסות אל 300 הסניפים המפוזרים בעולם כולו.

הארגון מובל מאז 2008, לאחר פטירתו של טאיס, ע"י מר ג'ון קימנס המעוניין להמשיך את מגמת ההרחבה על ידי מכירת זיכיונות נוספים לסניפים בארצות נוספות. הנשיא הנוכחי, ג'ון קימנס, אוסטרלי במוצאו, היה אלוף אוסטרליה, אלוף בריטניה ואלוף גרמניה לפני שהיגר לארה"ב וזכה באליפות קנדה הפתוחה. היום משמש כנשיא כל ארגוני הריקודים הסלונים בארה"ב: AMERICAN BALLROOM CO וכן יו"ר NATIONAL DANCE COUNCIL OF AMERICA, USA ואף כיו"ר WORLD DANCE & DANCE SPORT COUNCIL, England .

 

פילוסופיית הריקוד של ארתור מאריי

ארתור מאריי האמין תמיד שהאדם הוא יצור חברתי השואף לבלות בחברה.

 

כבני אדם אנו נהנים מהמגע אנושי ומחווית העשייה משותפת. העינוי הנפשי האולטימטיבי הוא לבודד אדם ולהרחיק אותו מהחברה האנושית, בדידותו חונקת את נפשו וגוררת אותו למצב דכאוני. למרבה הצער, זוהי נחלת רבים במציאות העירונית של תחילת האלף השלישי.

 

קיימות דרכים רבות להפגת הבדידות של חברת ההמונים המנוכרת: להירגע, להתחיל ליהנות ופשוט לחיות… אחת מהן היא לרקוד. לאורך כל השנים היווה הריקוד דרך אמנותית להביא אנשים יחדיו. למעשה רקד האדם במשך כל ההיסטוריה האנושית. ריקוד אינו רק צורך בסיסי אצל האדם, אלא גם שיקוף צרכים משתנים לאורך ההיסטוריה, שיקוף של איסורים, לצד דרכי חיזור והיכרות.

 

הריקוד הסלוני לוקח חלק בגל האופנתי של החזרה לרומנטיקה, לפשטות ולסגנון המעודן ביחסים בין אנשים. בסדנאות בשיטת ארתור מאריי, לומדים התלמידים לרקוד, לא בתנועות בודדות ובצעדים נפרדים - אלא כמערכת שלמה המשולבת בפילוסופיית חיים של ביטוי וחוויה.

bottom of page